Van Phang Nga naar Bangkok
Door: Els en Jan
07 December 2008 | Thailand, Bangkok
Hier zijn we dan weer. We steken gelijk maar van wal.
Zoals jullie op de vorige fotoserie hebben kunnen zien, heeft Jan bij een mobiel pinautomaat weer de nodige nieuwe baths kunnen pinnen. Met die nieuwe baths met twee bussen uitgekomen in Phang Nga. Direct buskaartjes gekocht voor de volgende dag voor het tweede deel van de reis naar het nationaal park Khao Sok. Voor die nacht een erg leuk hoteltje gevonden. Zacht bed warm water en airco. Ook waren er nog meer Nederlandse gasten waarmee gezellig hebben geborreld en gegeten. (Waaronder Janny en Jan, Nederlanders die wonen in Spanje en nu een reis met de fiets door Thailand aan het maken waren !!!)Tijdens het eten kregen we de tip dat er in Phang Nga ook een geweldig Nationaal park is. De volgende dag de busrit een dag uitgesteld en naar dat Nationaal park geweest (sorry voor de vele fotos maar het was ook geweldig) De dag met een longboat gevaren door de mangrove en grillig gevormde rotsen in zee.( Die rotsen zijn echt zo hoor in die heiige lucht, de fotos zijn echt niet mislukt) Een van die rotsen heeft ook meegespeeld in een James Bond film. Midden in het park/ zee een groot armoedig vissersdorp, geheel gebouwd op palen bezocht, je snapt niet hoe die mensen zo kunnen leven en ze zijn nog vrolijk ook.
De volgende dag met de bus naar ons eigenlijke doel het nationaal park Koa Sok. s Middags aangekomen troffen we een hutrunner (niet te verwarren met een drugsrunner) met hem in zee gegaan en hij bleek toch wel een echte bamboehut op palen in de jungle te bezitten.
Zelfs een (koude) buitendouche met palmsite. Koude douche worden we zachtjes aan gewend.Over de busreis nog even, Els was ff in paniek. Jan was nl. plassen en de bus ging vertrekken.
Els gilde op haar beste Thais STOP om de bus laten stoppen , waarna het probleem was opgelost. In het nationaal park Koa Sok een excursie van 2 dagen geregeld. Koa Sok is een park bestaande uit een enorm stuwmeer met daaromheen een heel oud beschermd regenwoud. Er wonen nagenoeg geen mensen. Een geweldige ervaring.
We sliepen in 1 van de 15 vlothutjes op het water, midden in de jungle. Samenvatting:
Een jungletrekking met tot onze buik in het water, een nachtsafari in het pikke maar dan ook echt pikke donker, en een ochtend safari voor het ontbijt.
Bij gebrek aan een douche lag Jan s ochtends om zes uur al in het meer te poedelen. Ongelooflijk die jungle geluiden! Verder echte stilte met alleen de geluiden van de dieren. Bv. s avonds tegen de schemering begon een concert van krekels wat leek alsof er 1000 fluitketels stonden te koken.
s'Morgens werden we door het gebrul van apen gewekt. Genoeg hierover.
De volgende dag op weg naar Bangkok, en hoe!
We besloten 's avonds met de nacht-slaap trein naar Bangkok te reizen. We wisten niet wat we konden verwachten maar het bleek een nieuwe byzondere ervaring (met weinig nachtrust) Om 6 uur 's morgens aangekomen in Bangkok. Op het station bij de toeristeninfo een centraal gelegen hotel geboekt. Op weg naar het hotel werden we direct overvallen door de drukte. Wat een mensen stank en viezigheid. Toch de rugzak gedropt en op ontdekking in de stad. We wilden direct de visa voor Vietnam gaan regelen. Na een ruzietje met een tuk-tuk chauffeur en behulp van een USA ambassademedewerker dit visum kunnen regelen. Door de grote afstanden lopen dikke benen gekregen.
Die eeuwige glimlach zeker niet bij iedereen aangetroffen. Maar wel een hele lieve familie gevonden die voor ons voor een habbekrats de was heeft gedaan. De volgende dag weer in de praatjes van een gladjanus getrapt, waardoor we met de tuk tuk allerlei bezienswaardigheden te zien kregen, maar ook gedwongen werden om juweliers tapijten en pakkenwinkels te bezoeken. Ook nog een rondvaart gedaan, die zeker niet aan onze verwachtingen voldeed. Ze proberen ons nog te tillen door ons ergens anders af te zetten en zelfs daar nog geld voor te vragen. Kortom verliefd op Bangkok zijn wij niet geworden.
Wel vreemd toch die kerstsfeer hier in de winkels bij meer dan 30 graden. Kerstgevoel onstaat bij ons dus niet.
We blijven nog 1 dag in Bangkok en gaan waarschijnlijk zondag naar de river Kwai.
Vraag en antwoord:
Rinie / Annie.
Onrust niet zichtbaar, wel veel politie en militairen op straat. En we hoorden dat er weinig toeristen zijn.
Dorothe
Tijd gaat niet te snel, we staan bijna elke dag voor zevenen op.
Henry en Hannie
We proberen het nieuws echt (niet) te volgen. Obama is president en verder is er toch niks gebeurd?????
Peter en Lean
Gelukkig dat Loesje weer Loesje is.
Ine
Van die poezen heb je toch al gezien! Maar ze zwemmen met lange jurken en hoofddoekjes op. Op jouw verzoek bij een tempel heeft Jan een poes gepakt en op de foto.
Albert
Het water hier is 28 graden, maar Jan had toch nog pech. Met de keuze zal ik vandaag of morgen gaan duiken, voor morgen gekozen. De pech vandaag hadden ze een wail-shark gespot, en Jan dus niet gezien.
Janny en Jan
Bedankt voor de visum tip maar dit hebben we in Bangkok al geregeld. Lief dat je aan ons gedacht hebt. Nog een goeie gezonde en fijne fietsreis.
Arpa.
Nolleke hier kan je overwerken hoor. Een en al milieu overtredingen.
Pa
De Singer verkoopt hier geen naaimachines, maar wel singer tv's koelkasten wasmachines magnetrons enz.
Het was weer lang genoeg, veel leesplezier en tot de volgende mail.
Groetjes liefs en kussen
Jan en Els.
07 December 2008 - 09:26
Henry En Hannie:
Hoi wereldreizigers, wij zitten hier nog uit te buiken van de chocolade letters en de pepernoten. Wat een prachtige foto's weer. En wat een contrast vanuit de jungle naar zo'n mega drukke stad! en die tempels of wat het waren, dat was toch hopelijk niet allemaal echt goud wat er blonk? Wat leuk trouwens die Singerreclame. Hier is de sint dus weg en gaan we aankomende week de kerstboom zetten, maar dar is volgens mij ook alleen maar leuk als het buiten koud is en niet zoals bij jullie 30 graden! Tot hoors. xxx -
07 December 2008 - 09:33
Hannie:
We hebben net op het kaartje het verloop van de reis zitten bekijken, enig idee hoeveel kilometer jullie al afgelegd hebben? -
07 December 2008 - 11:12
Cees En Marianne:
Vanavond eten wij Kip-Siam, en met jullie fot's erbij krijrg wij misschien ook wel een beetje een tropisch gevoel.
Wat een fantastische reis jongens en die vrolijke gezichten van jullie op de foto's zegt genoeg. Ga lekker door zo.
Groetjes van Oma,Ronald,Chantal en van ons.. -
07 December 2008 - 14:52
Ben En Ons Cor:
Geweldig hoor
We leven met jullie mee hoor
En beleven het zelf ook weer Groetjes en een dikke kus van ons genieten maar -
07 December 2008 - 15:08
Freddie En Wendy:
Hoi Jan en Els,
We zitten hier op een voor Hollandse begrippen toch wel mooie zondag middag heerlijk jullie bericht te lezen. Wat zijn jullie aan het genieten zeg. Echt super dat we jullie avontuur mee kunnen beleven en jullie hoeven je niet te verontschuldigen voor de vele foto's hoor zo kunnen wij ook wat mee genieten van al het moois dat jullie op jullie weg tegenkomen.
En euh over die weekdinges hoeft Els zich geen zorgen te maken, niet te veel aan denken.... wat schrijf ik nou Gewoon NIET aan denken.
Lekker genieten, voor je het weet is het weer voorbij en komen die dingen je weer je neus uit!
Liefts Freddie en Wendy -
07 December 2008 - 17:20
Bets En Pa:
Jan en Els
fijn om zoveel van jullie te horen,wij genieten heel erg van de foto,s vooral pa kan hier veel in vinden,hij zit er dan ook voor achter de computer,Els wel een beetje op Jan letten voor je het weet loopt hij verloren.liefs groetjes pa en bets. -
07 December 2008 - 18:30
Arpa:
He daar Luitjes ,
Wat geweldig dat we zo met jullie mee kunnen genieten.
Tjonge tjonge het is wel imponerend hoor ,We geloven best dat het bijna allemaal niet te bevatten is.
En jullie moeten je niet verontschuldigen voor veel foto,s want die zijn er nooit te veel.
Els heb je stiekem een koffer met kleding voor uit gestuurd (ha ha)Jullie zien er steeds zo fris en fruitig uit.en jullie hebben steeds wat anders aan.
Hoe heb je het toch allemaal mee gekregen?
Jullie zien ook al zo heerlijk prachtig bruin.
We gaan ons nu verdiepen in de Kerst predikelen. En verder is hier alles toppie.
Veel lieve groetjes en dikke kus van ons en tot volgend bericht
07 December 2008 - 18:32
Mariarini:
hoi els en jan
Wij kunnen maar èèn woord zeggen prachtig.
Wat moeten jullie dan niet met eigen ogen hebben gezien.Niet te verwoorden hoe ik mij voel.Maar het is jullie gegund blijf er van genieten.
Liefs maria,rini -
07 December 2008 - 21:29
Albert:
Schitterend verhaal weer.
Gaan jullie ook naar de Bridge ? Die nepper dan, want de echte van de film ligt in Sri Lanka. Als je tijd hebt ook doorreizen naar de Birma spoorlijn. Erg indrukwekkend. En zeker Chiangmai. Mooie (bloemen)-markt en je kunt er zeker 's-avonds lekker eten in een van de restaurants langs de rivier.
Veel plezier nog. -
08 December 2008 - 19:16
Jaap:
Sawadee ka, kap nun ka!! Hebben jullie nog aan onze thaise les gedacht?
Hey scheetjes!
Wat was het leuk om jullie van de week even te spreken!! Zo te lezen hebben jullie weer een hoop mee gemaakt. Jeetje, ik geloof dat je even in de stress schoot moeder, rijd de bus opeens weg! Jammer pa van de whale shark, heb die toen ook moeten missen. Jammer dat jullie Bangkok niets aan vinden, misschien straks als jullie er weer een keer voorbij komen op de terugweg.
Nou wij zijn ook weer terug uit Dublin. Hebben veel gerelaxed en niet veel gedaan, erg leuk om een weekend naartoe te gaan. Morgen weer naar school. Veel plezier verder in noord Thailand en tot bels en mails... xxx
(ps wel zo'n jungle trek doen vanuit chang mai he) -
09 December 2008 - 15:44
Jack Van L.:
De fotos worden alsmaar fraaier,dus ook de reis zie ik en avontuurlijker.Jan je kunt beter wennen aan het koud water en nat worden, als vandaag hier natte sneeuw en nat worden dat went nooit!
Reis fijn,zon fijn eet fijn kortom het gaat je goed daar.
Wees gegroet uit bois la duc!!! -
09 December 2008 - 18:47
Leo En Ria:
hallo luitjes, weer even bijgelezen en het blijft leuk om jullie te volgen op deze schitterende reis. Wij hebben intussen de kerstboom al staan, geen paarse maar gewoon ordinair groen. Veel plezier en geniet. Groeten uit het Bossche -
09 December 2008 - 19:00
Cor Van Beynen:
Hallo Jan en Els vooal geen nieuws volgen maar blijven genieten.
leuk om jullie op deze manier te volgen op een bijzondere reis.
09 December 2008 - 20:26
Peter En Angela:
Hé reizigers,
Weer een verhaal om jaloers op te worden.... Geniet lekker verder, dan genieten wij mee !!
groetjes, Peter+Angela -
09 December 2008 - 21:19
Ria En Henrie:
Nou Els en Jan , we volgen jullie vol spanning ,en kijken steeds uit naar de geweldige foto's.Wat zien jullie veel mooie en minder mooie dingen echt jullie ding ,we genieten zo mee met jullie. Veel liefs Ria -
10 December 2008 - 09:38
Marleen:
hallo jan en Els,
Lees met veel belangstelling jullie reisverslagen. Wat zullen jullie een indrukken opdoen zeg. Foto's zijn schitterend.
Vervelend he Els als je niet aan je centen kunt komen, het is maar goed dat alles nu weer geregeld is. Geniet nog lekker en laat voor ons maar vele verslagen volgen. -
10 December 2008 - 18:40
Kees:
Dag Els en Jan,
Leuk om jullie ervaringen te lezen. Kei jalours ben ik. De oude man is weer naar Spanje vertrokken en de Kerstboom is weer opgetuigd in het Udense. Wel vreemd denk ik om kerstmis te vieren bij warm weer. Leuke foto's hebben jullie weer geplaatst, alleen vond ik dat Jan op de laatste foto wel een beetje veranderd was. Het gaat jullie goed en benieuwd naar het vervolg van het avontuur. -
10 December 2008 - 20:51
Yvonne:
Wat geweldig daar ik ben wel een beetje jaloers op jullie. Maar geniet er van want hier is het koud met veel regen en natte sneeuw.leuk al die foto,s wij blijven jullie volgen. -
10 December 2008 - 21:28
Rinie & Annie:
Hallo familie,
Weer een heel mooi verslag wij genieten met jullie mee en zijn zo ook een beetje op vakantie.Prachtig die foto`s.De singer foto is wel bizonder voor jullie pa.Hier gaat alles zijn gangetje,wij gaan nog niet op vakantie maar hopen in het voorjaar wel een paar weken te gaan.Geniet er van want de tijd gaat snel.wij blijven jullie volgen.groeten van de familie van tante Anna en dikke kus van ons.xxx -
11 December 2008 - 13:05
Dorothé:
Hé Jan & Els,
hebben jullie de Taai Taai al op en de Surprise al uitgepakt??? Niks van dat alles natuurlijk maar daarvoor in plaats wel prachtig weer en heel veel indrukken. Wij hebben de Taai Taai ook in het zonnetje gegeten; we waren 6 dagen in Portugal wat ook heerlijk was. Misschien kunnen we wat afspreken om daar met nw-jr. een borrel te komen drinken......... Zou gaaf zijn maar het blijft bij een toost uitbrengen op jullie en je reis vanuit Nederland helaas. Nou lieve vrienden geniet en tot jullie volgende bericht. Liefs, Dorothé -
12 December 2008 - 20:02
Harrie En Riny:
Vorig weekend is reageren er bij ingeschoten: we waren toen zo druk. We hebben jullie bericht 's avonds laat nog gelezen maar de puf om te reageren was er niet meer. Dus vandaar...
Geweldige foto's!!Machtig mooi!
En.... inmiddels aan de river Kwai?? Ook daar zullen de indrukken wel onvergetelijk worden maar daar zal het waarschijnlijk weer afgelopen zijn met de rust. Zoals iedereen al mailde zitten we nu in de kerstsfeer. Het weer is zo wisselend: afgelopen zondag was het heerlijk: lekker zonnetje en lekker temperatuurtje (voor hier), een kille week volgde en voor het weekend is er weer koud en schraal weer voorspeld. Weten jullie nog hoe dat voelt?????!!
Els, wat zul je blij zijn geweest toen je Jan weer terug had na zijn sanitaire stop!! We zijn vandaag naar de Ghanese ambassade geweest om een visum voor Ghana aan te vragen. (We willen mijn zus daar gaan opzoeken.) We werden me daar door een bullebak geholpen; nou als je die als chauffeur had gehad .......ik geloof nooit dat die gestopt was. Gelukkig is de meerderheid van de populatie anders en zal de Thaise bevolking ook wel anders zijn dan de Afrikaanse.
Geniet er nog van, de tijd vliegt! Maar dat is een goed teken, toch!!
We kijken weer uit naar jullie volgende mail en foto's. (Zo loopt 't meegenieten als een olievlek door jullie kennissenkring!!)
Hartelijke groet,
Harrie en Riny
04 Januari 2009 - 15:14
Maria:
Hallo Jan en Els ,
Het heeft even geduurt voordat ik de goede site kon vinden. Heb de laatste foto's bekeken geweldig wat een mooie natuur geniet ervan.Hier is het nu erg koud de vortst heeft ons gevonden.
Groetjes Maria vd Bosch