Weer ouderwets genieten nu op Bali
Door: els en jan
28 Januari 2014 | Indonesië, Lembongan
Na een paar dagen gerelaxed te hebben in Sanur, waar we een fijn hotel hadden, heerlijk Indonesie's konden eten, (eten is dagelijks een feest) en aan de blauwe zee konden bakken vonden we het tijd om weer eens te gaan verkassen.
(Jan was ondertussen al vreselijk verbrand, de vellen vielen van zijn hoofd.)
Toen we op zoek waren naar de busmaatschappij, kwamen we onderweg een tourtje tegen met een aanbod voor een mountainbike tocht van zo'n 40 kilometer door het
binnenland en de rijstvelden, met als eindpunt Ubud !!! Prachtig!
Dit zou voor ons toch de volgende halte worden.
Na overleg leek het ons een leuk tourtje. Het was voor 80% downhill, en die andere 20 % kon Els verder mee in het busje (pff veel te heet om de bergen op te klimmen)
Els dus in de bezemwagen samen met nog twee nieuw-zeelandse vrouwen, die dat bergop ook niet zo zagen zitten.
Onze bagage werd meevervoerd in het busje. En zoals altijd wel het geval is, heeft de chauffeur wel ergens een vriend met een hotel waar ie ons dan wel weer naar toe wil brengen.
Nou het hotel was idd. ook prachtig met zwembad en een geweldige tuin met uitzicht over de rijstvelden.
In Ubud naar het monkeyforrest geweest. Waar je idd moest oppassen voor je spullen, want ze jatten zo je rugzak leeg die rotapen.
Jan is in Ubud ook nog een dagje gaan raften. Elsje zag dat niet zo zitten en Jantje heeft toch veel plezier gehad.
Vanuit Ubud weer verder getrokken naar het eiland Lembongan, waar we dan nu zitten. Een geweldige overnachtingsplek gevonden met hulp van weer onze taxi-chauffeur. Een kamer met uitzicht op zee, een bed van ik wed wel 2.5 x 2.5 en een heerlijk ligbed op ons terras/balkon om te relaxen.
Wat vanmorgen wel heel hard nodig was, want we zijn op snorkeltocht geweest naar manta's.
Enof we manta's gezien hebben, ik wed wel een stuk of 15.
Els was zo bang van die monsters dat ze bijna op Jan's rug kroop. Ze kwamen zo dichtbij dat we ze konden aan raken en het waren exemplaren van zo'n 5 meter breedte met vreselijk grote bekken. brrrr.
Vandaag gaan we het eiland rond met een scootertje
Nu genoeg getikt, geniet maar van de foto's.
Liefs Jan en Els
28 Januari 2014 - 07:19
Jaap:
Mooie foto's! Geen manta's op de foto ;) -
28 Januari 2014 - 07:54
Wendy:
Lieve Els en Jan,
Zo te lezen hebben jullie het weer heerlijk naar jullie zin. Mooie foto's. Nog heel veel plezier!
X Wendy -
28 Januari 2014 - 08:11
Tante Lien:
Nou dat klinkt allemaal prachtig! Een fantastisch begin van deze reis.
Dat belooft veel goeds! Oh, kon ik ooit nog maar eens terug naar mijn roots...
Lieve groet Tante Lien. ps: Drinken jullie ook klappermelk met suiker? -
28 Januari 2014 - 09:44
Rinie & Annie:
hallo Lieve mensen,
Dat ziet er mooi uit en zo herkenbaar.De groene rijstterrassen en de balinese huisjes,heerlijke sate!!!
geniet er van.Ik ga ook koffers pakken.
lieve groetjes Rinie en Annie. -
28 Januari 2014 - 20:50
Karin Molijn:
Hoi luitjes, wat een waanzinnig mooie en kleurrijke foto's. Indonesië trekt mij niet, maar als ik deze plaatjes zie, snap ik waarom jullie er zo verliefd op zijn. Geniet ervan, ik volg jullie met veel plezier. Gr. Karin -
28 Januari 2014 - 21:17
Sissi:
Hoi Els en Jan,
Wat hebben jullie het weer heerlijk en wat mooi daar in Indonesië.
Ik verheug me nu al op de volgend reeks foto's
groetjes Sissi -
28 Januari 2014 - 21:21
Claudia:
Hey Jan & Els,
Ziet er weer goed uit!!! En wat een bijzondere ervaring om zoveel manta's te zien.
Veel plezier en een goede reis verder!
Groetjes, Esther & Claudia xxx. -
29 Januari 2014 - 03:29
Eveline:
He tante Els en ome Jan,
Dat ziet er prachtig uit zeg!!!!!! Geniet er maar lekker van!!!
Dikke kus Eef -
29 Januari 2014 - 09:54
Arpa:
He Elja ,
Mooi om te zien hoe jullie weer genieten en de foto's spreken voor zich..
De herinneringen komen weer boven .
(alleen geen foto's van de manta's) komend die de volgende keer ?
doeg Liefs van ons . -
29 Januari 2014 - 12:53
Gerard En Anneke:
Hoi Els en Jan,
Wij denken zo maar dat jullie toch iets meer zien en beleven dan wij in Portugal.
Ik denk dat ik ook wel bang zou zijn van die Manta's en wat een mooie foto's zeg.
genieten jullie maar lekker verder.
liefs Anneke en Gerard.
29 Januari 2014 - 18:26
Izy En Jaap:
Hallo
jullie levensgenieters, geweldig mooi prachtig
Ik wil zo weer terug naar Indonesie, maar wij gaan naar Zuid Afrika
geniet ervan, het is er erg mooi -
29 Januari 2014 - 19:04
Hub En Dorothé Hollanders:
Lekker genieten van al het moois daar op Bali. Alleen die mantra's.... pfff zou ik het ook niet op hebben. Jammer dat we d'r geen foto's van zien!
Veel liefs van ons. -
29 Januari 2014 - 21:44
Yvonne:
Jan petje op je hoofd doen ,ik wil geen oude gerimpelde man.
Wat ziet dat er toch heerlijk uit daar zon zee en lekker eten.Geniet lekker en tot over 5 weken. -
30 Januari 2014 - 11:08
Hannie:
Klinkt weer geweldig! Genieten... -
30 Januari 2014 - 12:41
Loes:
WAUW!
30 Januari 2014 - 17:16
Pien:
In één woord : Jaloersmakend !!!
Maar ik gun het jullie van harte !!!
Klinkt goed, veel plezier verder ;-))
groetjes Pien (en Jan) -
31 Januari 2014 - 12:02
Wilma:
Heel veel plezier.... -
01 Februari 2014 - 14:15
Tineke:
Ha Jan en Els,
Heerlijk herkenbaar die foto's enverhalen.
Krijg er zo weer zin in!
Have fun!
GrAlbert en tineke -
02 Februari 2014 - 09:48
Ronnie Anchelon:
Hallo Jan en Els,
Schitterend die foto's,ik herken het weer helemaal. vorig jaar zaten wij ook op Bali....
Prachtig verhaal met die manta's zwemmen.....geweldig lijkt me dat.
Wij vliegen morgen naar Thailand,ben benieuwd of wij ook van die avonturen gaan meemaken.
Nog veel plezier
Groetjes Ronnie en Astrid -
04 Februari 2014 - 14:20
Chris:
Niet te veel luieren, maar wel genieten. Ziet er allemaal goed uit. Hier in Spanje ook veel luieren. -
04 Februari 2014 - 14:49
Fred En Sophie:
Hallo Els en Jan,
weer mooie spannende verhalen, maar hoe herkenbaar; die rotapen, die alles weghalen....dat zien we in Den Bosch ook.. Met de fiets door de rijstvelden.... bijna hetzelfde als met de Cube langs de zuid-willemsvaart....., maar wat zie ik...een defect scheerapparaat..;-)). Geniet de komende weken - ga ik ook doen??? - en tot later. -
04 Februari 2014 - 19:44
Eugene:
Hallo Jan en Els,
Wat een leuke en vooral mooie foto's van de gewone dessa volk, dit is voor Jolanda en mij zo herkenbaar.
De foto's vragen om gauw weer eens terug te gaan naar Bali.
Wij hebben ook dezelfde mountainbike tour gedaan en vonden het idd geweldig.
Wat vonden jullie van de reacties van de kinderen ??
Ubud vonden wij grappig - dat kunstenaar dorp.. Maar vooral lekker gegeten als je de tentjes weet te vinden.
Ik hoop dat jullie net als wij een fijne tijd hebben, en geniet weer van elke dag daar in het land van de gordel van Smaragd.
Selamat Jalan.